Call Us Now: +32472210638

ENERGENIE, uw partner voor uw energieprestatiecertificaat (EPC)

Vanuit onze vestiging in Tielt zijn we centraal gelegen om uw energieprestatiecertificaat in West en Oost Vlaanderen op te stellen. Door onze achtergrond als bouwkundig ingenieur garanderen we dat uw energieprestatiecertificaat vakkundig en correct wordt opgemaakt. Nadat u met ons contact opneemt garanderen we een snelle en vlotte service. Binnen de 12 uur na uw aanvraag nemen we contact met u op.

Wij voeren het plaatsbezoek voor uw EPC attest ook uit buiten de normale kantooruren, weekend en feestdagen indien gewenst.

ENERGIEPRESTATIECERTIFICAAT NODIG?

Contacteer ons gerust om een afspraak te maken voor een plaatsbezoek of om ons meer informatie te vragen!

Waarom een energieprestatiecertificaat?

Ugaat verhuren of verkopen? Dan moet u verplicht over een energieprestatiecertificaat (kortweg EPC) beschikken voordat u uw woning of appartement te koop of te huur plaatst. Het energieprestatiecertificaat geeft de toekomstige bewoner een zicht op de energiezuinigheid van de woning. Om deze energiezuinigheid te bepalen worden enkele zaken in kaart gebracht:

  • Vloeroppervlakte en volume van de woning
  • Oppervlaktes waarnaar warmte buiten uw woning verloren gaat (muren, dak, vloer, …)
  • Type ramen en deuren in de woning (enkel glas, dubbel glas, hoogrendementsglas,…)
  • Isolatie van de verliesoppervlaktes (dakisolatie, vloerisolatie, muurisolatie,…)
  • Verwarmingsinstallatie (condenserende aardgasketel, elektrisch, stookolieketel, …)
  • Installatie sanitair warm water (doorstromer, combinatie met CV, boiler,…)

Al deze gegevens worden ingegeven in een softwarepakket van de Vlaamse Overheid, waarna uw energiescore bepaald wordt.

Zowel EPC als elektriciteitskeuring nodig?

Wij verzorgen naast uw EPC ook uw elektriciteitskeuring. Ontdek op volgende pagina onze combitarieven:

Combi EPC en Elektriciteitskeuring

Hoe gaan wij te werk?

Wij vragen u in de eerste plaats om nuttige informatie te verzamelen over de woning. Bijvoorbeeld bouwplannen en info over isolatie. Hoe meer informatie u kan bezorgen hoe correcter de inputgegevens van het epc attest.
Vervolgens maken wij een afspraak om langs te komen. Op deze afspraak verzamelen wij de nodige informatie in de woning en voeren indien benodigd metingen uit.
Na het plaatsbezoek zullen we de gegevens verwerken en wordt het epc attest voor uw woning opgemaakt. Hiervoor maken wij enerzijds gebruik van een tekenprogramma (sketch up) en anderzijds van de software van de Vlaamse Overheid.
We verzenden u (per email) een proefversie van het certificaat vergezeld van een factuur. Na ontvangst van betaling verzenden we u het definitieve epc certificaat (per email en per post).