Call Us Now: +32472210638

EPC attest nodig? Onze energiedeskundige zorgt voor een vlotte service!

U woont in Oost Vlaanderen of West Vlaanderen en heeft een EPC certificaat nodig? Omdat wij in Tielt gevestigd zijn, is dat perfect om uw EPC attest op te stellen. Wij hebben grote ervaring in de bouwsector. Hierdoor verzekeren we u dat uw EPC certificaat vakkundig opgesteld wordt.

Voor ons is een correct, vriendelijk en professioneel contact met de klant zeer belangrijk. Zo garanderen we u een snelle en vlotte service door onze energiedeskundige. Hiermee beginnen we alvast door binnen de 12 uur na uw aanvraag contact met u op te nemen.

Wij werken met flexibele uren. Het plaatsbezoek voor het EPC attest voeren we ook uit buiten de normale kantooruren. We werken ook in het weekend en op feestdagen. Zo kunnen we een afspraak inplannen naar uw wensen!

ENERGIEPRESTATIECERTIFICAAT NODIG?

Contacteer ons gerust om een afspraak te maken voor een plaatsbezoek of om ons meer informatie te vragen!

Waarom een EPC keuring?

Ugaat verhuren of verkopen in West Vlaanderen of Oost Vlaanderen? Dan helpen wij u met de opmaak van het verplicht energieprestatiecertificaat (kortweg EPC). U heeft dit nodig voordat u de woning te koop of te huur plaatst.

Waarom een EPC keuring? Daardoor krijgt de toekomstige bewoner een zicht op de energiezuinigheid van de woning. Volgende zaken worden in kaart gebracht door de energiedeskundige:

  • Vloeroppervlakte en volume van de woning
  • Waar gaat er warmte verloren? Daarvoor meten we de oppervlaktes van de muren, het dak en de vloer.
  • Type ramen en deuren in de woning. Daarvoor kijken we of er enkel of dubbel glas is. Of misschien heeft u wel hoogrendementsglas.
  • Is er isolatie aanwezig in de woning. Dit kan gaan om dakisolatie, vloerisolatie of muurisolatie.
  • Wordt de woning energiezuinig verwarmd? Is er een stookolieketel, een condenserende aardgasketel of elektrische verwarming?
  • Tot slot kijken we naar de installatie van het sanitair warm water (doorstromer, combinatie met CV, boiler,…)

Al deze gegevens worden ingegeven in een softwarepakket van de Vlaamse Overheid, Waarna de score van uw energieprestatiecertificaat bepaald wordt.

Hoe gaan wij te werk voor de opmaak van uw epc keuring?

Eerst verzamelt u nuttige informatie over de woning. Bijvoorbeeld bouwplannen of facturen over isolatie. Hoe meer informatie u kan bezorgen hoe beter. Daardoor zal de energiescore op het attest correcter zijn.
Vervolgens plannen we een plaatsbezoek in. Tijdens dit bezoek verzamelen we informatie in de woning. Ook voeren we metingen uit.
Na het plaatsbezoek verwerken we de gegevens en metingen. We gebruiken hiervoor een tekenprogramma en software van de Vlaamse Overheid.
Daarna sturen we u een proef versie van het attest. Nadat u betaald heeft krijgt u het officiële attest. Dit sturen we zowel per post als per mail op.
× Contacteer Energenie via Whatsapp!