Call Us Now: +32472210638

EPC in Tielt nodig? Energenie zorgt hiervoor!

Een EPC nodig in Tielt? Omdat wij in Tielt gevestigd zijn, is dat perfect om uw EPC op te stellen. Wij hebben grote ervaring in de bouwsector. Hierdoor verzekeren we u dat uw EPC vakkundig opgesteld wordt.

Voor ons is een correct, vriendelijk en professioneel contact met de klant zeer belangrijk. Zo garanderen we u een snelle en vlotte service. Hiermee beginnen we alvast door binnen de 12 uur na uw aanvraag contact met u op te nemen.

Wij werken met flexibele uren. Het plaatsbezoek van EPC voeren we ook uit buiten de normale kantooruren. We werken ook in het weekend en op feestdagen. Zo kunnen we een afspraak inplannen naar uw wensen!
epc Tielt

ENERGIEPRESTATIECERTIFICAAT NODIG?

Contacteer ons gerust om een afspraak te maken voor een plaatsbezoek of om ons meer informatie te vragen!

Waarom een EPC?

Ugaat verhuren of verkopen in regio Tielt? Dan helpen wij u met de opmaak van het verplicht energieprestatiecertificaat (kortweg EPC). U heeft dit nodig voordat u de woning te koop of te huur plaatst.

Waarom een EPC? Daardoor krijgt de toekomstige bewoner een zicht op de energiezuinigheid van de woning. Volgende zaken worden in kaart gebracht:

  • Vloeroppervlakte en volume van de woning
  • Waar gaat er warmte verloren? Daarvoor meten we de oppervlaktes van de muren, het dak en de vloer.
  • Type ramen en deuren in de woning. Daarvoor kijken we of er enkel of dubbel glas is. Of misschien heeft u wel hoogrendementsglas.
  • Is er isolatie aanwezig in de woning. Dit kan gaan om dakisolatie, vloerisolatie of muurisolatie.
  • Wordt de woning energiezuinig verwarmd? Is er een stookolieketel, een condenserende aardgasketel of elektrische verwarming?
  • Tot slot kijken we naar de installatie van het sanitair warm water (doorstromer, combinatie met CV, boiler,…)

Al deze gegevens worden ingegeven in een softwarepakket van de Vlaamse Overheid, waarna uw energiescore bepaald wordt.

Naast EPC ook een elektriciteitskeuring nodig?

Wij verzorgen naast uw EPC ook uw elektriciteitskeuring.

Onze combi aanbiedingen

Hoe gaan wij te werk voor opmaak EPC Tielt.

Eerst verzamelt u nuttige informatie over de woning. Bijvoorbeeld bouwplannen of facturen over isolatie. Hoe meer informatie u kan bezorgen hoe beter. Daardoor zal de energiescore op het attest correcter zijn.
Vervolgens plannen we een plaatsbezoek in. Tijdens dit bezoek verzamelen we informatie in de woning. Ook voeren we metingen uit.
Na het plaatsbezoek verwerken we de gegevens en metingen. We gebruiken hiervoor een tekenprogramma en software van de Vlaamse Overheid.
Daarna sturen we u een proef versie van het attest. Nadat u betaald heeft krijgt u het officiële attest. Dit sturen we zowel per post als per mail op.